מרית

מהי מרית ומהם הסוגים השונים שתוכלו למצוא בחנויות?

מרית הם כלי מטבח המשמשים להפוך, להפוך או לגרד פריטי מזון בבישול. ניתן להשתמש בהם גם לערבב מרכיבים בקערה.

ישנם סוגים רבים ושונים של מרית:

– מרית שטוחה: זהו סוג המרית הנפוץ ביותר ומשמש להפיכת פנקייקים, המבורגרים וביצים.

– מרית גומי: ניתן להשתמש בה לגירוד קערות או לקיפול חלבוני ביצה לבלילה.

– מרית דגים טרנר: זה נועד להיות מסוגל להחליק מתחת למאכלים עדינים מבלי לשבור אותם.

– שרת/מרית ספגטי: לאלו ידית ארוכה שמקלה על הגשת ספגטי או אטריות ארוכות אחרות מסיר לצלחות.

מבוא – מהי מרית?

מרית היא כלי מטבח המשמש לערבב, להפוך או לפזר מאכלים שונים.

מרית היא בדרך כלל חתיכת מתכת או פלסטיק דקה ושטוחה עם להב רחב וגמיש שניתן להשתמש בו כדי לגרד את החלק הפנימי של קערות ומחבתות. המילה "מרית" מגיעה מהמילה הלטינית "ספאטולה", שפירושה "חתיכת עץ רחבה".

ניתן להתייחס למרית גם כמשוט.

מרית היא כלי בישול בעל להב גמיש המשמש לגירוד, הרמה, הפיכת וערבול מזון.

המילה "ספאטולה" נובעת מהמילה הלטינית "spatularius" שמשמעותה "לגרד". מרית הן בדרך כלל קטנות וקלות מספיק כדי להחזיק ביד אחת. לרוב הם עשויים ממתכת או פלסטיק ולעיתים יש להם להב גומי או סיליקון. למרות שהעיצוב של המרית משתנה, הם כוללים בדרך כלל להב רחב שמתחדד לנקודה בקצה.

ניתן לסווג את המרית לסוגים שונים בהתאם לצורתם:

– כף מחוררת מעוצבת כמו כף מוארכת עם חריצים בתוכה;

– למצקת ידית ארוכה עם פתח בקצה;

– מטרפה בצורת סלילי תיל;

– למפנה חביתה יש שתי ידיות קצרות כך שניתן להשתמש בו כדי להעביר מזונות במהירות בזמן הבישול;

– פאנק

10 ביקורות המרית הטובות ביותר ומדריכי רכישה

המרית הטובות ביותר הן אלו שיכולות לעשות הכי הרבה. הם צריכים להיות מסוגלים להעיף, לגרד, לערבב, ולחפוף בקלות. מרית טובה צריכה להיות גם עמידה וקלה לניקוי.

המרית הטובות ביותר עשויות בדרך כלל ממתכת מכיוון שהן יציבות ואינן נמסות בעת חימום. עם זאת, ייתכן שתרצה להימנע ממרית מתכת אם אתה צריך משהו עבור מחבתות טפלון או משטחים עדינים כמו ביצים או דגים.

מרית מגיעות במגוון צורות, גדלים וחומרים ולכן חשוב לדעת מה אתה צריך לפני רכישת אחת. אם אתם מחפשים מרית לשימוש כללי שיכולה לעשות הכל, החל מהיפוך פנקייקים ועד לגרד קערות, לכו על מרית גדולה שעשוי מפלדת אל חלד או סיליקון.

מי המציא את המרית?

מרית היא כלי מטבח המשמש להיפוך, פיזור והפיכת מזון. הוא משמש גם לערבוב מרכיבים בבישול.

המילה מרית מגיעה מהמילה הלטינית spatha, שמשמעותה להב רחב או חתיכת מתכת שטוחה.

האזכור המוקדם ביותר של מרית היה בשנת 1725 כאשר הוא הוזכר כאחד מכלי הבישול השייכים למטבח.

בשנת 1806, ספר בישול אמריקאי בשם "אמריקן בישול" מאת אמיליה סימונס מזכיר שלושה סוגים של כפיות ושני סוגים של מרית: עגול עם ידית ארוכה ומרובע עם ידית קצרה.

בשנת 1839, ספר בישול אנגלי בשם "Modern Housewifery Exemplified" מאת אליזבת מוקסון מזכיר שוב גם כפיות וגם מרית.

היא מתארת את המרית בעלת הקצוות המרובע כעשויה מפלדה או כסף ובעלת קצה המופנה כלפי מעלה בזווית ישרה אל פני השטח שלה, כך שניתן להשתמש בה.

מהי עובדה מהנה על ההיסטוריה של המרית?

המרית היא כלי מטבח המשמש להיפוך מזון בזמן הבישול, או לגרוף אוכל. השימוש הראשון במילה "מרית" היה בשנת 1824. המילה מרית מקורה במילה הלטינית "מרית", שפירושה "כף קטנה".

מרית עשויה בדרך כלל ממתכת, פלסטיק, סיליקון או עץ. הוא יכול להיות קטן ודק לערבל רטבים או גדול ורחב להיפוך המבורגרים. מרית יכולה להיקרא גם טרנר, סנפיר, מגרד או פרוסת דג.

מרית היא כלי בישול בעל להב רחב, שטוח וגמיש ומשמש לערבב או להפוך מרכיבים בבישול. המילה באה מהמילה הלטינית "ספאטולה", שמשמעותה "אתה קטנה".

השימוש המתועד הראשון במילה מרית היה בשנת 1610. הוא שימש לתיאור כלי בעל להב קטן וקצה בצורת כפית.

הפטנט הידוע הראשון על המרית הונפק בשנת 1869 להארווי וו. ווילי.

    לקביעת תור במוסך פיאט

    ניתן להתקשר לייעוץ ושירות מיידי:
    03-3741146

    או למלא את הטופס לטיפול מהיר:

    פוסטים נוספים

    לימוד AI בקלות

    למידע מורחב אודות לימוד AI בקלות כדאי לבדוק ב- digitalcourse.co.il בעולם זה יותר ויותר מונע נתונים, אין להכחיש את החשיבות של הבנה ויישום של בינה

    שיווק אורגני

    פוסט זה בבלוג מתעמק בעולם השיווק האורגני, גישה ממוקדת לקוח המשתמשת ביצירת תוכן ומעורבות במדיה חברתית כדי לבנות מערכת יחסים ארוכת טווח עם הקהל שלך.

    דילוג לתוכן